8 червня 2017 року                                                                                 Наталія Ліхновська

096 847 58 90, 093 022 87 70

Пост-реліз

«КОЛИ ВИ СЛУЖИТЕ БІДНІЙ ЛЮДИНІ, ТОДІ ВИ СЛУЖИТЕ СВІТУ», - у Києві відбувся круглий стіл про соціальне служіння церкви

У четвер, 8 червня 2017 року, у приміщенні Інституту  Святого Томи Аквінського у Києві відбувся круглий стіл «Соціальне служіння – місія і покликання Церкви». Захід відбувся в межах 10 Екуменічного соціального тижня, який зараз триває у Львові.

У заході взяли участь:

о. Віталій Храбатин представив Пасторально-міграційний відділ УГКЦ. Священик розповів, що відділ був створений о. Василем Поточняком, створений в  Італії, де постала гостра потреба  захищати гідність жінок-заробітчан.. о. Віталій наголосив, що Пасторально-міграційний відділ займається лише душпастирською опікою і соціальною працею.  «Ми намагаємося бути присутніми там, де нас потребують і  допомагаємо українським спільнотам мати свій голос у чужій незнаній країні»,  - зазначив о. Віталій Храбатин.

Жером Дартігенав, представник французької фундації поділився досвідом Франції у сфері соціального служіння, ФундаціяL'Œuvre d'Orient, Франція. Він розповів, що у Франції є група християнських менеджерів, які смиренно, безкорислово виконують певні види праці: «Ти завжди маєш ресурс і тільки тобі обирати чи ділитися ним чи все залишити собі. Пам’ятаймо, що коли ми допомагаємо, то ми підкреслюємо гідність іншого і свою».

Директор агентства Бізнес Франції в Україні отець Олексій Струве зазначив, що вони співпрацюють з католицькими і протестанськими організаціями і закликав Церкву бути відкритішою до людей.

Юрій Ліфансе  з спільноти Святого Егідія представив власний досвід служіння для  літніх самотніх людей. Він розповів, що спільнота Егідія залучає людей до харитативної діяльності і має позитивний досвід, коли людина, допомагаючи ближньому, відкриває для себе віру і церкву.

Отець Василь Колодчин  запевнив попереднього колегу, що церква мусить відповідати на виклики часу, а саме тому вживати такі терміни як соціальне служіння. Саме милосердя у церкві є постійним явищем. За його словами, такою організацією милосердя є «Карітас», який «є обличчям, руками і ногами Церкви у соціальному служінні ближньому».

Григорій Селещук представив соціальне служіння як шлях у досягненні цілей. Наголосив на багатовекторній діяльності організації і потребу динамічно реагувати на ситуацію .

Розмову підсумували думкою: «Коли ви служите бідній людині, тоді ви служите світу»

Прес-центр Х Екуменічного Соціального Тижня