7 жовтня 2017 року                                                                                       Наталія Ліхновська
                                                                                                                  тел.: 032 240-99-44*3389

Прес-реліз

Виставка-ярмарок соціальних організацій

7 жовтня 2017 року о 12:00 в межахВсеукраїнського суспільного форуму «Х Екуменічний соціальний тиждень» вiдбулася виставка-ярмарок соціальних організацій. Ця виставка – традиційний захід Форуму, під час якого львів’яни та гості міста мають можливість ознайомитись з різними громадськими організаціями, поспілкуватись з їхнiми  gпредставниками та навіть придбати листівки, свічки, ляльки-мотанки й інші речі хенд-мейду.

Під час виставки була нагода поспілкуватися з деякими представниками певних організацій. Пані Леся Гусак є представником організації ОДВ «Надія», яка спеціалізується на допомозі вагітним у кризових ситуаціях. За її словами, вагітна жінка може прийти та попросити про допомогу тоді, коли вона проходить найважчий період у житті.  Олеся наголошує: «Наша діяльність спрямована на захист життя людини з моменту зачаття та до її смерті. Ми хочемо через лекції та друковані матеріали донести, що життя людини – найцінніше, незалежно від того, на якому етапі свого розвитку вона зараз знаходиться. Людина – це особа, яку треба поважати». Також Олеся підкреслила, що вони виступають проти абортів, вони є тим голосом істини, яка говорить, що аборт – це вбивство людини.

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» не залишилася збоку цього заходу. Це органзіція, яка надає притулок, їжу та одяг тим, хто потрапив у важкі життєві обставини. Спільнота є частиною міжнародного руху «Емаус», який є в 36 країнах світу. Основним джерелом утримання цього руху є добровільні внески. Пані Алла Михневич підкреслює: «Всі гроші, які ми зберемо сьогодні, підуть на підтримку безпритульних. Ми часто організовуємо обіди для великої  кількості людей, на різні свята та у неділю. Стараємося допомагати безпритульним чим можемо». Їхній девіз: «Ми живемо для того, щоб вижив хтось біля нас».

«Розвиток Громади» - ще одна громадська організація, яка продавала різноманітні картини та розмальовані тарілочки. Особистість продукції полягала в тому, що вона була зроблена руками жінок, які втратили чоловіків в зоні АТО, та дітей, які втратили своїх татусів. Всі зібрані гроші йдуть на допомогу дітям-сиротам, хто втратив мати або батька. Для дітей організовуються різноманітні свята із солодощами та цікавою програмою. Тим самим організація дає зрозуміти, щоці діти їм небайдужі.

Виставка-ярмарок соціальних організацій показала, що мета людей – це об’єднання заради допомоги та підтримки інших, адже саме це потребує наш світ сьогодні найбільше.

Організатори Х Екуменічного Соціального Тижня